Ingrediente necesare:
|
---|
Se pune intr-o oala ceapa la calit in 3-4 linguri de ulei, iar apoi se adauga carnea de vita. Dupa ce s-a evaporat toata apa lasata de carne, iar carnea incepe sa se rumeneasca, se adauga conserva de rosii. Se adauga sare, piper si cele 2 boabe de ienibahar. Se lasa pe foc maxim 15 minute, dupa care se pune deoparte.
Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale!
Preparare sos bechamel:
- Se adauga intr-o oala 10 linguri de ulei impreuna cu 10 linguri de faina. Focul trebuie sa fie in permanenta mic, altfel riscati sa ardeti compozitia.
- Sosul se amesteca continuu.
- Se toarna cate putin lapte si se amesteca continuu. Atentie! Nu turnati tot laptele o data, sa nu se formeze cocoloase.
- Se adauga sare, piper alb si nucsoara dupa gust.
- Se sparge si se amesteca foarte repede 1 galbenus de ou in aceasta compozitie.
- Se adauga 1/3 grame branza mix si se amesteca.
Se adauga in compozitia de carne 6 linguri din sosul bechamel si se amesteca.
Pastele se oparesc in apa fiarta cu ajutorul unei palete circa 3-5 secunde. Intr-o tava adanca , potrivita ca dimensiuni (si potrivita pentru cuptor) se toarna jumatate din sosul bechamel. Se umplu cannelloni cu carnea si se aseaza deasupra, in asa fel incat sa nu existe spatiu intre ele.
Se toarna restul de bechamel deasupra si se adauga 1/2 litru bulion. Se presara restul de branza si se da la cuptorul incalzit in prealabil (180 grade celsius) aproximativ 30 minute.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu