Retete
Bianca Paraskevioti
Home » » Pui gratinat cu mozzarella si ciuperci

Pui gratinat cu mozzarella si ciuperci

Written By Unknown on marți, 8 noiembrie 2016 | 05:32



Ingrediente necesare :                                                                     Timp total de preparare: 1 ora
  • un piept de pui (500g)
  • mozzarella razuita (200 g) - Lidl
  • ciuperci champignon (500g)
  • 2-3 morcovi
  • ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper dupa gust


Se curata ceapa si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei de masline (sau ulei de floarea soarelui). Se adauga foaia de dafin, 1 lingurita de boia dulce si se amesteca. 

Intre timp se curata morcovii si se razuiesc pe razatoarea mica. Se adauga morcovii razuiti si se lasa la foc mic sa se caleasca putin langa ceapa. 

Se curata ciupercile si se taie in bucati in functie de preferinte (pe lung, cuburi, etc). Se adauga ciupercile in oala, se adauga sare si piper dupa gust si se lasa in continuare la foc mic, amestecand constatnt.

Se adauga 1-2 pahare de apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele. Intre timp se feliaza pieptul de pui, se bate carnea si se marineaza cu sare si piper dupa gust. Se incinge o tigaie si se pun la prajit bucatile de carne. Sosul din ciuperci este gata atunci cand legumele sunt fierte iar apa s-a evaporat in proportie de 80%.

Intr-o tava potrivita asezam bucatile de carne lasand spatiu intre ele, iar deasupra fiecarei bucati de carne se pune 1-2 linguri din sosul de ciuperci, respectiv mozzarela razuita. Restul de sos se aseaza intre bucatile de carne.

Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil, aproximativ 10 minute, cat sa se topeasca mozzarella.

Pentru un aspect mai frumos se adauga patrunjel verde.

Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu