Ingrediente necesare:
- 2 morcovi mari
- 1 telina mica
- 1/2 piept de pui
- carne de gaina (spate, spinari)
- orez
- 1 smantana mare (300g)
- 2 dovlecei
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 ceapa mare
- 2 galbenusuri de ou
- boia din ardei dulce
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se pune la fiert in apa cu sare carnea de gaina si se spumeaza bine. Apa trebuie sa prinda o culoare galbuie. !!!Aceasta etapa este optionala, incat daca nu avem la dispozitie carnea de gaina necesara, se poate trece direct la etapa 2, gustul de gaina fiind dat cu ajutorul unui cub de gaina.
- Intr-un alt vas, se caleste in 1-2 linguri de ulei o ceapa impreuna cu boia (max 1/2 lingurita), adaugand apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare sau taiate cuburi mici.
- Se taie pieptul de pui taiat cuburi si se adauga in vasul cu legume. In mod analog se procedeaza si cu dovleceii. Amestecul de legume din vas se arunca in oala in care a fiert carnea de gaina. In cazul in care s-a sarit peste etapa 1 --> adaugam apa in vasul cu legume impreuna cu un cub de gaina si lasam sa fiarba.
- Adaugam sare, piper dupa gust.
- Adaugam jumatate de pahar de orez si lasam sa fiarba.
- Galbenusurile se bat bine impreuna cu smantana, se adauga cateva polonice cu ciorba fierbinte, le amestecam si apoi turnam compozitia peste ciorba.
- Adaugam legatura de marar si patrunjel.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu