Retete
Bianca Paraskevioti
Home » » Vinete umplute cu carne si sos bechamel

Vinete umplute cu carne si sos bechamel

Written By Unknown on marți, 8 noiembrie 2016 | 09:36



Ingrediente necesare:

  • 3 vinete mici
  • 500 g carne tocata porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 conserva de rosii (400g)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 boaba ienibahar
  • 1/4 legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust

Preparare:

  1.  Vinetele se taie si se cresteaza. Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit.
  2. Se caleste ceapa in ulei impreuna cu foile de dafin. 
  3. Dupa ce ceapa isi schimba culoarea se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se rumeneste usor, amestecand continuu.
  4. Dupa ce carnea s-a rumenit usor, iar apa lasata de aceasta s-a evaporat se adauga conserva de rosii ( taiate bucati) impreuna cu restul de condimente.
  5. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. 
  6. In acest timp, se scoate pulpa vinetelor de la cuptor, lasand marginile mai groase pentru a sustine umplutura. Pulpa vinetelor se toaca marunt si se introduc in oala cu carne. 
  7. Se adauga patrunjelul
  8. Se umplu vinetele cu sosul de carne iar deasupra se presara cascaval razuit sau se aseaza un strat de sos bechamel (reteta pentru sosul bechamel o gasiti aici - click )
  9. Se dau la cuptor (200 grade) aproximativ 10-15 minute.

Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu