Ingrediente necesare:
- 3 vinete mici
- 500 g carne tocata porc
- 1 ceapa mare
- 2 linguri ulei
- 2 foi de dafin
- 1 conserva de rosii (400g)
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 boaba ienibahar
- 1/4 legatura de patrunjel
- sare, piper dupa gust
Preparare:
- Vinetele se taie si se cresteaza. Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit.
- Se caleste ceapa in ulei impreuna cu foile de dafin.
- Dupa ce ceapa isi schimba culoarea se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se rumeneste usor, amestecand continuu.
- Dupa ce carnea s-a rumenit usor, iar apa lasata de aceasta s-a evaporat se adauga conserva de rosii ( taiate bucati) impreuna cu restul de condimente.
- Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute.
- In acest timp, se scoate pulpa vinetelor de la cuptor, lasand marginile mai groase pentru a sustine umplutura. Pulpa vinetelor se toaca marunt si se introduc in oala cu carne.
- Se adauga patrunjelul
- Se umplu vinetele cu sosul de carne iar deasupra se presara cascaval razuit sau se aseaza un strat de sos bechamel (reteta pentru sosul bechamel o gasiti aici - click )
- Se dau la cuptor (200 grade) aproximativ 10-15 minute.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu