Ingrediente necesare:
- spanac congelat (baby spinach LIDL) sau proaspat
- 1-2 catei usturoi (depinde de marimea lor)
- ulei de cocos
- 150 ml lapte
- 1 lingurita faina
- sare dupa gust
Mod de preparare:
- In cazul in care folositi spanac proaspat, un pumn de frunze sunt suficiente. Ele se oparesc in apa fiarta pentru cateva minute. In cazul in care utilizati spanac congelat, pentru 1-2 portii de mancare ajung 5-6 cuiburi, care de asemenea se fierb pentru cateva minute in apa. Puteti de asemenea fierbe alturi de spanac si 1 catel de usturoi.
- Dupa ce se opareste spanacul se scurge de apa si se toaca marunt pe un fund de lemn impreuna cu usturoiul.
- Intr-o craticioara mica, punem putin ulei de cocos si adaugam usturoiul tocat foarte marunt pentru cateva secunde, altfel riscam sa se arda si sa devina amar.
- Adaugam spanacul tocat marunt si il sotam putin in uleiul de cocos, impreuna cu putina sare dupa gust.
- Intr-o farfurie omogenizam o lingurita de faina cu lapte si il adaugam in oala. In cazul in care consistenta este foarte groasa mai adaugam putin lapte, insa nu foarte mult, deoarece riscam ca compozitia sa fie prea lichida.
- La final se obtine o textura cremoasa, insa nu foarte groasa.
Se poate servi alaturi de un ou frecat, fiert sau un ou prajit, dupa caz.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu