Retete
Bianca Paraskevioti
Home » , » Musaca de linte cu dovlecei

Musaca de linte cu dovlecei

Written By Unknown on marți, 15 noiembrie 2016 | 04:58




Ingrediente necesare:
  • 5 linguri linte
  • 2 dovlecei
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 250ml bulion
  • 150g cascaval
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia din ardei dulce
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lingurita patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita cimbru

Mod de preparare:

  1. Se pune la fiert separat lintea si se schimba apa macar de 2 ori, (procedeu analog ca la prepararea fasolei)
  2. Calim ceapa in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, adaugam 1 lingurita boia din ardei dulce. 
  3. Razuim morcovii pe razatoarea mare si ii adaugam in oala. Lasam aproximativ 2-3 minute la foc minim (oala se acopera cu un capac).
  4. Adaugam usturoi tocat marunt.
  5. Amestecam compozitia si adaugam aproximativ 250 de ml bulion. 
  6. Adaugam condimentele (patrunjel, cimbru si putina sare)
  7. Dupa ce s-a fiert lintea se scurge bine si se adauga in bulion. Daca este necesar se adauga putina apa.
  8. Se da focul incet si se acopera oala cu un capac. Lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute (suficient ca morcovul razuit sa se inmoaie)
  9. Se gusta de sare si se adauga daca mai este necesara.
  10. Taiem dovleceii rondele subtiri si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.
  11. Asezonam tocanita de linte peste dovlecei si adaugam inca un strat de dovlecei.
  12. Deasupra dovleceilor turnam putin bulion de rosii (bulionul sa fie mai gros si nu apos)
  13. Razuim cascavalul si il punem deasupra.
  14. Dam la cuptor aproximativ 30-40 minute (pana cand incepe sa se rumeneasca cascavalul)

Va doresc pofta buna!

Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu