- 5 linguri linte
- 2 dovlecei
- 1 catel mare de usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mare
- 250ml bulion
- 150g cascaval
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia din ardei dulce
- sare, piper dupa gust
- 1/2 lingurita patrunjel tocat
- 1/2 lingurita cimbru
Mod de preparare:
- Se pune la fiert separat lintea si se schimba apa macar de 2 ori, (procedeu analog ca la prepararea fasolei)
- Calim ceapa in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, adaugam 1 lingurita boia din ardei dulce.
- Razuim morcovii pe razatoarea mare si ii adaugam in oala. Lasam aproximativ 2-3 minute la foc minim (oala se acopera cu un capac).
- Adaugam usturoi tocat marunt.
- Amestecam compozitia si adaugam aproximativ 250 de ml bulion.
- Adaugam condimentele (patrunjel, cimbru si putina sare)
- Dupa ce s-a fiert lintea se scurge bine si se adauga in bulion. Daca este necesar se adauga putina apa.
- Se da focul incet si se acopera oala cu un capac. Lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute (suficient ca morcovul razuit sa se inmoaie)
- Se gusta de sare si se adauga daca mai este necesara.
- Taiem dovleceii rondele subtiri si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.
- Asezonam tocanita de linte peste dovlecei si adaugam inca un strat de dovlecei.
- Deasupra dovleceilor turnam putin bulion de rosii (bulionul sa fie mai gros si nu apos)
- Razuim cascavalul si il punem deasupra.
- Dam la cuptor aproximativ 30-40 minute (pana cand incepe sa se rumeneasca cascavalul)
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu