Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 oua
- 5 linguri faina
- 2 linguri cacao de buna calitate
- 6 linguri zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 100 ml ulei
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema de branza:
- 500g branza de vaci
- 250g unt
- 250g zahar pudra
Ingrediente budinca de fanta:
- 850ml suc Fanta de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 5 linguri de zahar
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine pana devin o spuma, apoi adaugam pe rand cele 6 linguri de zahar, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt si la final cacaua.
- Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Apoi blatul se lasa sa se raceasca.
- Se freaca untul bine cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa dupa care adaugam branza de vaci. Crema de branza se aseaza peste blatul racit.
- Punem 700ml suc Fanta de portocale la fiert.
- Cele 2 plicuri de budinca de vanilie se amesteca cu 5 linguri de zahar si 150ml de suc. Cand sucul de Fanta clocoteste se adauga budinca in oala si se amesteca incontinuu pana cand devine translucida.
- Dupa ce s-a fiert bine budinca lasam budinca la racit (oala se acopera cu un capac pentru ca sa nu se inghege)
- Dupa ce s-a racit budinca de Fanta se toarna peste crema de branza si se da prajitura 2-3 ore la frigider.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu