Retete
Bianca Paraskevioti
Home » , » Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Written By Unknown on sâmbătă, 31 decembrie 2016 | 11:00


Ingrediente necesare pentru blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema de branza:
  • 500g branza de vaci
  • 250g unt
  • 250g zahar pudra
Ingrediente budinca de fanta:
  • 850ml suc Fanta de portocale
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare:
  1.  Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine pana devin o spuma, apoi adaugam pe rand cele 6 linguri de zahar, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt si la final cacaua.
  2. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Apoi  blatul se lasa sa se raceasca.
  3. Se freaca untul bine cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa dupa care adaugam branza de vaci. Crema de branza se aseaza peste blatul racit.
  4. Punem 700ml suc Fanta de portocale la fiert.
  5. Cele 2 plicuri de budinca de vanilie se amesteca cu 5 linguri de zahar si 150ml de suc. Cand sucul de Fanta clocoteste se adauga budinca in oala si se amesteca incontinuu pana cand devine translucida.
  6. Dupa ce s-a fiert bine budinca lasam budinca la racit (oala se acopera cu un capac pentru ca sa nu se inghege)
  7. Dupa ce s-a racit budinca de Fanta se toarna peste crema de branza si se da prajitura 2-3 ore la frigider.

Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu