Ingrediente necesare: (4 portii)
- 4 cartofi mari
- 250g ciuperci
- 80g cascaval
- 1 ceapa medie
- 1 lingurita boia
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- bulion
- sare dupa gust
- unt
Mod de preparare:
- Se pun la fiert cartofii in coaja. Dupa ce fierb se decojesc in apa rece.
- Se caleste in ulei ceapa. Cand devine sticloasa se adauga boia din ardei dulce.
- Se curata ciupercile si se taie in bucati. Se adauga in oala si se amesteca.
- Adaugam sare dupa gust si lasam la foc mic sa fiarba. Se poate adauga jumatate de pahar de apa. Oala trebuie acoperita.
- Cand ciupercile sunt aproape gata, se adauga bulion din rosii pana se acopera ciupercile.
- Se adauga patrunjelul tocat.
- Ungem o tava cu putin unt. Taiem cartofii pe lung si cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul (formam niste barcute) lasand pe margini 1cm grosime.
- Pulpa poate folita pentru umplere daca se doreste. Se amesteca cu putin unt, se sareaza si se adauga sosului de ciuperci. In acest caz aveti nevoie de mai mult bulion de rosii in sos.
- Umplem cartofii cu sosul de ciuperci si razuim deasupra cascaval.
- Scurgem peste cartofi putin bulion si dam tava la cuptor 10-15 minute pana cand se topeste cascavalul.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu