Ingrediente necesare:
- 2 mere mari
- branza de vaci
- 1 aluat foietaj
- scortisoara
- zahar
- zahar pudra pentru ornat
- zeama de lamaie
|
.
|
Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca ½ - 1 ora inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei.
Intre timp se spala bine merele, se taie fiecare in jumatate, se scot samburiisi se taie in felii subtiri care se pun intr-o oala mica cu putina zeama de lamaie.
Se adauga apa cat sa acopere merele si se pun la fiert pana incep sa se inmoaie.
Se taie foietajul in fasii de circa 2cm latime. Pe acesta asezam putin crema de branza (branza de vaci am folosit eu), apoi o lingurita de zahar imprastiat pe branza peste care se aseaza merele usor suprapuse. Adaugam putin scortisoara pe mere dupa care incepem sa rulam cat se poate de strans.
Se aseaza trandafii din mere in forme si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute (pana cand trandafirii sunt rumeniti deasupra).
Se scot de la cuptor, se aseaza in farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
copii,
prajituri,
Rate this posting:
{[['
']]}
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu