Ingrediente pentru blat:
- 4-5 linguri faina
- 120 ml lapte batut
- 2 linguri zahar
- 60g unt;
- 1 lingura rasa de cacao
- 1 ou
- un praf de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente mousse ciocolata amaruie:
- 300g ciocolata amaruie
- 250g frisca lichida
- 40g unt
- 50ml apa rece
- 5g gelatina
Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:
- 300g ciocolata amaruie
- 250g frisca lichida
- 40g unt
- 50ml apa rece
- 5g gelatina
Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:
- 300g ciocolata amaruie
- 250g frisca lichida
- 40g unt
- 50ml apa rece
- 10g gelatina
Mod de preparare:
- Pregatim mai intai blatul. Amestecam untul cu zaharul pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam oul, laptele batut, sarea si bicarbonatul de sodiu. Amestecam cu faina turnata in ploaie. La final vom obtine un aluat destul de moale ca si consistenta.
- Intr-o tava sau o forma de tort (diametru de 24 cm) asezam hartie pentru copt dupa care turnam compozitia. Se da tava la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se face verificarea cu scobitoarea. Daca pe scobitoare nu ramane nimic inseamna ca blatul este copt. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.
- Intre timp pregatim mousse-ul din ciocolata amaruie. Intr-un pahar se pune gelatina cu apa. Se topeste ciocolata si untul bain-marie. Se bate frisca lichida. Cand granulele de gelatina s-au umflat se adauga ciocolatei, iar apoi se amesteca incet cu frisca batuta. Peste blat se toarna crema de ciocolata amaruie obtinuta. Tava se baga in congelator aproximativ 20-30 de minute.
- Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte se procedeaza in mod analog. Dupa ce tava a stat 20-30 de minute la congelator, se poate adauga stratul de crema de ciocolata cu lapte. Se da tava din nou la congelator pentru 20-30 de minute.
- Obtinerea cremei de ciocolata alba se face in mod analog. Dupa ce crema din ciocolata cu lapte s-a intarit, se toarna crema din ciocolata alba si se baga la frigider pentru aproximativ 10 ore.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu