Retete
Bianca Paraskevioti
Home » » Cartofi hasselback pe pat de ciuperci

Cartofi hasselback pe pat de ciuperci

Written By Unknown on vineri, 11 noiembrie 2016 | 07:52

Ingrediente necesare:

  • 4 cartofi medii
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 30g unt
  • sare, piper
  • 500 g ciuperci
  • 100ml bulion
  • boia de ardei dulce
  • 1 ceapa
  • rozmarin
  • patrunjel


Mod de preparare:


  1. Se curata cartofii si se taie felii subtiri astfel incat sa nu ajungem pana jos.
  2. Pisam intr-o cana 2 catei de usturoi si amestecam cu sare pana obtinem o pasta cremoasa, apoi adaugam 30g unt si ulei de masline.
  3. Asezam cartofii intr-o tava si introducem in despartituri sosul de usturoi realizat anterior (cel mai usor este sa utilizati o pensula). Deasupra lor pulverizam cu putin ulei de masline, saram, piperam si adaugam rozmarin.
  4. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor aproximativ 1 ora pentru a se coace.
  5. Se scoate folia de aluminiu, iar deasupra cartofilor adaugam boia de ardei dulce si ii lasam la cuptor inca maxim 15 minute sa se rumeneasca putin.
  6. Taiaem o ceapa cat mai marunt si o calim in putin ulei de masline impreuna cu boia din ardei dulce. Adaugam ciupercile taiate cuburi si punem sare.
  7. Adaugam putina apa in oala si acoperim ca sa fiarba putin in aburi.
  8. Cand ciupercile sunt fierte, adaugam bulion cat sa le acoperim si adaugam patrunjelul tocat.


Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu