- 1 morcov mare
- 1 ceapa medie
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita boia din ardei dulce
- 1 dovlecel mediu
- 2 bucati muschiuleti de pui
- sare, piper dupa gust
- 1 lingurita faina
- lapte
- ulei de cocos
- 1/4 lingurita marar
- 1/4 lingurita patrunjel
Mod de preparare:
- Se caleste ceapa in ulei de cocos. Uleiul de cocos la temperaturi scazute este in stare solida. Cu ajutorul unei linguri sau al unui cutit se taie bucati si se lasa la foc mic. Acesta se va transforma in stare lichida. In cazul in care nu aveti ulei de cocos, se poate utiliza bineinteles cel de masline sau de floarea soarelui. Eu am inceput sa utilizez uleiul de cocos in special la mancarurile preparate pentru fetita mea, incat are numeroase beneficii dovedite stiintific.
- Se adauga boia din ardei dulce si se amesteca. Morcovul se taie cuburi mici sau se da prin razatoarea mare (pentru copiii sub 1 an) si se caleste alaturi de ceapa 2-3 minute. Apoi, turnam apa in oala si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
- Se spala muschiuletii de pui si se taie bucati (marimea difera in functie de varsta copilului) si se adauga in apa fiarta. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
- Intre timp se curata dovlecelul de coaja si se taie cuburi mici. Se adauga in oala si se adauga apa (eu pun aproape pana cand se acopera dovlecelul - nu mai mult pentru ca dovlecelul lasa apa).
- Se adauga sare si piper dupa gust si catelul de usturoi pisat marunt. Se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 de minute la foc mic si cu capacul acoperit.
- Cand legumele sunt fierte, iar apa a inceput sa scada considerabil, se omogenizeaza intr-un bol sau farfurie o lingurita de faina cu lapte si se adauga in oala. Atentie: daca puneti prea mult lapte, tocanita va arata mai mult ca o supa, prin urmare potriviti cantitatea de lapte in asa fel incat sa acopere legumele.
- Se adauga mararul si patrunjelul. Se gusta mancarea si se potriveste cu sare si piper daca mai este cazul.
Va doresc pofta buna.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu