- 400g dovlecei
- 2 mocovi
- 100g telemea
- 2 oua
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- faina si pesmet pentru tapetare
- 1 legatura marar
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- In primul rand radem dovlecelul (prin razatoarea mare) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele 10 minute stoarcem bine dovlecelul de apa pe care o lasa. Il punem intr-un castron si adaugam toate ingredientele tocate.
- Adaugam 2 oua intregi si amestecam bine. Adaugam piper si sare dar trebuie sa avem grija sa nu punem multa sare pentru ca dovleceii au fost sarati la inceput, iar telemeaua, la randul ei, este sarata. Formam bilute pe care le turtim (este indicat sa le aplatizam mai mult pentru ca legumele sa se fiarba in momentul prajirii, altfel s-ar putea sa le mancam crude). Le tavalim prin faina si apoi prin pesmet. Le prajim in ulei foarte bine incins.
- Se pot servi atat calde, cat si reci.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu