Retete
Bianca Paraskevioti
Home » , , » Rulouri din vinete umplute cu carne

Rulouri din vinete umplute cu carne

Written By Unknown on miercuri, 23 noiembrie 2016 | 03:29




Dificultate: mediu


Ingrediente necesare (4 portii):

  • o vanata
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 4 bucati muschiuleti de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • 100-150g cascaval
  • bulion
  • 1/4 lingurita busuioc
  • boia din ardei dulce
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Se taie vanata felii subtiri pe lung. Se sareaza si se pipereaza dupa gust,
  2. Se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline. Adaugam putina boia din ardei dulce, respectiv frunza de dafin si muschiuletii de pui taiati cuburi foarte mici (aproape ca si carnea tocata). Amestecam si lasam la foc mic pana cand carnea incepe sa fiarba.
  3. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mica. Lasam aproximativ 2-3 minute pe foc. Adaugam putina apa in oala (aproximativ 1/2 pahar).
  4. Curatam dovleceii si ii taiem cuburi foarte mici. II adaugam in oala si amestecam. Daca exista suficienta apa in oala pentru ca legumele sa fiarba se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert la foc mic. In caz contrar, se mai adauga putina apa, insa nu este necesar ca apa sa acopere legumele in intregime, incat dovlecelul mai lasa apa.
  5. Catelul de usturoi se toaca marunt si se adauga in oala.
  6. Adaugam bulion cat sa se acopere legumele si carnea. Adaugam 1/4 lingurita busuioc.
  7. Dam focul de la mediu spre tare si lasam sa se fiarba, iar apa in exces sa se evapore. La final nu avem nevoie de apa in acest sos.
  8. Intre timp, se poate in paralel prelucra vinetele. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se adauga vinetele. Uleiul se va intrepatrunde in vinete, asadar atentie la cat ulei adaugati. Ele se prajesc pe ambele parti, pana cand vinetele s-au inmuiat (ele trebuie sa fie gata de mancat). Daca vinetele raman pe alocuri mai tari si nu se prajesc corespunzator, in momentul in care vor fi servite, vor ramane crude.
  9. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza o felie de vanata si aproximativ o lingura din sosul realizat. Sosul se distribuie uniform pe suprafata vinetei, lasant spatiu la capete. Se ruleaza dinspre portiunea mai mica spre cea mare.  Atentie!! De asemenea se poate realiza si un fel de musaca ---> se aseaza o felie de vanata , deasupra se adauga sos, inca o felie de vanata, etc.
  10. Deasupra rulourilor si/sau deasupra musacalei de vinete se toarna bulion si se presara putin cascaval.
  11. Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa pana cand se rumeneste putin cascavalul.
Atentie! Acesta reteta este extraordinar de gustoasa! Se poate face sos alb (bechamel) care sa fie adaugat deasupra rulourilor , iar deasupra bulion cu putin cascaval. Acest lucru este in functie de preferinte. 

Din lipsa de timp, eu astazi am realizat acest preparat in forma mai usoara, fara sos bechamel.



Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu