- foi aluat lasagna
- Carne din amestec porc-vita 30% grasime
- Conserva rosii decojite si taiate (400g)
- 1 ceapa rosie mare
- 1 morcov mare
- 1 boaba ienibahar
- 2 foi de dafin
- 1/2 lingurita busuioc
- 2-3 catei de usturoi (in functie de marime)
- sare, piper dupa gust
- mozzarela razuita (200g)
- 200ml bulion
Mod de preparare:
- Se pune ceapa tocata marunt la calin impreuna cu foile de dafin. Adaugam morcovul dat prin razatoarea mare si il sotam putin cu ceapa.
- Adaugam carnea tocata si o lasam sa se rumeneasca putin, amestecand din cand in cand pentru a nu se strange si forma cocoloase din carne.
- Adaugam sare, piper si boaba de ienibahar doar dupa ce apa lasata de carne s-a evaporat, respectiv cateii de usturoi tocati marunt.
- Adaugam apoi conserva de rosii taiate si decojite impreuna cu restul condimentelor.
- Lasam sa fiarba la foc mic umplutura de carne.
Ingrediente necesare:
- 5 linguri de ulei floarea soarelui
- 5 linguri de faina rase
- lapte
- nucsoara
- 1 galbenus de ou (optional)
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
- Punem uleiul intr-o oala adanca si il lasam sa se incinga putin.
- Adaugam 5 linguri de faina si amestecam.
- Adaugam lapte putin cate putin si amestecam incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si a se lega compozitia.
- Procedeul are loc pana ce compozitia incepe sa se omogenizeze. Atentie! Nu trebuie sa fie nici prea groasa nici prea lichida. Bechamelul se ingroasa la racire.
- Adaugam sare, piper si nucsoara dupa gust.
- Optional se adauga galbenusul de ou si se freaca rapid compozitiei.
Asamblare lasagna:
- Intr-o tava adanca se toarna sos bechamel. Peste ele asezam un strat de foi de aluat pentru lasagna, suprapuse usor.
- Asezam un strat generos din sosul de carne. Peste acesta asezam sos bechamel. Deasupra sosului se adauga mozzarela razuita. Apoi din nou asezam un strat de foi de aluat pentru lasagna.
- Ultimul strat consta in adaugarea de sos de carne, sos bechamel si un strat mare de mozzarela.
- Peste mozzarela turnam 200 ml bulion de casa.
- Se da tava la cuptorul preincalzit, aproximativ 40 minute. Timpul de pregatire al retetei variaza in functie de cuptor.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu