- 4-5 cartofi mari
- praf de usturoi
- boia din ardei dulce
- sare, piper
- rozmarin
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
- Se curata cartofii si se taie cuburi medii. Se fierb cartofii in apa cu sare.
- Dupa ce s-au fiert, se incinge intr-o tigaie potrivita, putin ulei de floarea soarelui.
- Cand uleiul s-a incins se adauga cartofii, scursi in prealabil de apa.
- Cu ajutorul unei lingrite se presara deasupra cartofilor boia din ardei dulce si praf de usturoi. Cartofii se intorc cu ajutorul unei palete de pe o parte pe cealalta, adaugand boia pana cand cartofii devin rosiatici.
- Se lasa cartofii la prajit, pana cand acestia isi formeaza o crusta si nu mai sunt moi.
- Se scot cartofii cu ajutorul unei palete intr-un bol in care asezam hartie de bucatarie pentru a trage uleiul in exces de pe cartofi.
- Adaugam sare daca mai este necesar, putin piper dupa gust, putin rozmarin si patrunjel verde.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu