- 1 piept de pui
- 1 catel usturoi
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 ceapa mica
- boia ardei dulce
- 1-2 rosii proaspete sau bulion
- sare, piper dupa gust
- patrunjel proaspat
Mod de preparere:
- Intr-o oala punem la fiert apa cu putina sare. Cand apa a ajuns sa clocoteasca se adauga pastele (spaghete, farfale, etc)
- Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri de ulei. Adaugam putina boia din ardei dulce si amestecam,
- Taiem morcovii cuburi mici, sau ii dam pe razatoare si ii adaugam cepei. Amestecam si lasam la foc mic sa se caleasca impreuna.
- Pieptul de pui se taie cuburi mici si se adauga in oala.
- Adaugam dovlecelul taiat cuburi,
- Amestecam compozitia. Adaugam apa legumelor, respectiv sare si piper dupa gust. (cantitatea de apa pe care eu o adaug este 3/4 din compozitia totala)
- Tocam marunt catelul de usturoi si il adaugam in oala.
- Cand legumele si puiul s-au fiert (aproximativ 15-20 minute) se adauga putin bulion sau rosiile taiate cuburi. Se fierbe la foc mediu spre tare pentru evaporarea apei in exces daca este cazul.
- Adaugam patrunjel proaspat.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu