- 4-6 pulpe de pui intregi
- ulei de floarea soarelui
- 4-6 catei de usturoi
- boia din ardei dulce
- o jumatate pahar vin alb
- 4-5 cartofi mari
- rozmarin
- 1/2 legatura patrunjel
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul in prealabil.
- Se spala pulpele de pui intregi si se aseaza intr-o tava potrivita. Se marineaza cu sare, piper si boia.
- Se toarna ulei de floarea soarelui pe bucatile de pulpe si se amesteca cu mana, pentru ca uleiul sa ajunga pe toate partile.
- Se curata 2-3 catei de usturoi si se taie rondele subtiri. Se adauga intre si pe bucatile de pulpe.
- Adaugam jumatate de pahar de vin alb si acoperim tava cu o folie de aluminiu, pe care o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi. II adaugam intr-o tava potrivita, unde marinam putin cartofii cu putin rozmarin si sare.
- Taiem 2-3 catei de usturoi rondele si ii punem in tava de cartofi.
- Marinam cartofii cu putina boia si turnam ulei de floarea soarelui deasupra lor.
- Amestecam cu mana cartofii, pentru ca uleiul sa patrunda bine pe toate partile. Uleiul nu trebuie sa fie in cantitate mare, trebuie sa ramana un strat subtire pe fundul tavii iar cartofii sa fie unsi in totalitate cu ulei.
- Se da tava acoperita cu o folie de aluminiu la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, se verifica pulpele de pui, iar daca mai este necesar se lasa cu folie de aluminiu inca 10-15 minute, dupa care se scoate folia de aluminiu si se mai lasa aproximativ 20 de minute sa se rumeneasca pe ambele parti. Acelasi procedeu se repeta si in cazul cartofilor.
- La final cartofii se pot servi alaturi de 1/2 legatura patrunjel proaspat.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu