Retete
Bianca Paraskevioti

Papricas de pui

Written By Unknown on luni, 16 ianuarie 2017 | 03:39



Ingrediente necesare: (2 portii)

  • o jumatate piept de pui
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingurita faina
  • 100-150 ml lapte
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui sau de cocos
  • sare, piper dupa gust
  • boia din ardei dulce (1 lingurita)
  • 1 lingurita patrunjel proaspat 

Mod de preparare:
  1.  Se caleste ceapa tocata marunt in 1-2 linguri de ulei impreuna cu ardeiul taiat marunt. Se adauga boia din ardei dulce si se amesteca pana cand ceapa si ardeiul se inmoaie.
  2. Spalam pieptul de pui si il taiam bucati mici (in functie de varsta copilului). Adaugam puiul in oala si amestecam. Lasam putin sa se rumeneasca, amestecand continuu dupa care adaugam o ceasca de cafea de apa, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. Oala trebuie acoperita cu un capac,
  3. Dupa aproximativ 5-10 minute se verifica puiul daca este fiert si se lasa oala la fiert la foc mare, fara sa fie acoperita, in cazul in care apa este in exces.
  4. Pregatim dresul. Intr-o farfurie punem o lingurita de faina pe care o amestecam cu putin lapte si il adaugam in oala. 
  5. Gustam de sare mancarea. Adugam patrunjel verde.
  6. Se serveste alaturi de pireu de cartofi sau orez.

Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu