Ingrediente necesare: (2 portii)
- o jumatate piept de pui
- 1/4 ardei rosu
- 1 lingurita faina
- 100-150 ml lapte
- 1 ceapa mica
- 1 lingura ulei de floarea soarelui sau de cocos
- sare, piper dupa gust
- boia din ardei dulce (1 lingurita)
- 1 lingurita patrunjel proaspat
Mod de preparare:
- Se caleste ceapa tocata marunt in 1-2 linguri de ulei impreuna cu ardeiul taiat marunt. Se adauga boia din ardei dulce si se amesteca pana cand ceapa si ardeiul se inmoaie.
- Spalam pieptul de pui si il taiam bucati mici (in functie de varsta copilului). Adaugam puiul in oala si amestecam. Lasam putin sa se rumeneasca, amestecand continuu dupa care adaugam o ceasca de cafea de apa, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. Oala trebuie acoperita cu un capac,
- Dupa aproximativ 5-10 minute se verifica puiul daca este fiert si se lasa oala la fiert la foc mare, fara sa fie acoperita, in cazul in care apa este in exces.
- Pregatim dresul. Intr-o farfurie punem o lingurita de faina pe care o amestecam cu putin lapte si il adaugam in oala.
- Gustam de sare mancarea. Adugam patrunjel verde.
- Se serveste alaturi de pireu de cartofi sau orez.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu