Ingrediente necesare:
- 1 dovlecel mediu/mare
- 200/250 ml bulion rosii
- 1-2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita busuioc
- 1/2 lingurita maghiran
- sare, piper dupa gust
- mozzarella rasa
Mod de preparare:
- Se curata dovleceii de coaja si se taie rondele de aproximativ 1cm care se sareaza foarte putin si se pipereaza.
- Se pune apa la fiert cu putina sare(nu mult deoarece si dovleceii i-am sarat putin).
- Cand apa fierbe, adaugam rondele din dovlecei si ii fierbem pentru cateva minute.
- Bulionul de rosii se pune la fiert la foc mic, impreuna cu putina sare si restul de condimente(usturoi pisati, busuioc, maghiran ) pana cand se formeaza o pasta.
- Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se aseaza rondele de dovlecel
- Pe rondele se adauga aproximativ o lingura pasta de rosii si se presara mozzarella.
- Sa da la cuptorul preincalzit aproximativ 10-15 minute, pana cand mozzarella prinde o culoare maro-aurie.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu