- 2 vinete mici bombate
- o jumatate piept de pui
- 1 ceapa rosie mica
- 1 morcov mediu
- 1/4 ardei rosu
- 1 catel de usturoi
- cascaval razuit
- 150-200ml bulion rosii
- un praf ienibahar
- 1/4 lingurita busuioc
- 1/2 lingurita boia din ardei dulce
- sare, piper dupa gust
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- Se taie vanata pe lungime si se cresteaza in romburi cu varful unui cutit, apoi se ung bine cu ulei de floarea soarelui.
- Introducem vinetele la cuptor la 250 grade pentru aproximativ 20 de minute. In cazul in care aveti cuptor pe gaz, se recomanda sa il incalziti in prealabil si sa verificati din cand in cand pulpa vinetelor.
- Intr-o oala se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui impreuna cu ardeiul rosu taiat marunt. Adaugam boia dulce si amestecam.
- Razuim morcovul pe razatoarea mare si il adaugam il oala, lasand focul foarte mic si amestecand pentru ca mancarea sa nu se prinda de fund. Sotam totul pentru cateva minute (2 minute).
- Pieptul de pui se taie foarte marunt (este recomandat daca aveti posibilitatea sa il tocati) si se adauga in oala. Adaugam putina apa si acoperim cu un capac pentru a se fierbe carnea de pui si legumele.
- Intre timp tocam marunt un catel de usturoi. Adaugam in oala usturoiul tocat impreuna cu restul condimentelor (sare, piper, ienibahar, busuioc) si lasam sa fiarba.
- Cand apa scade putin, iar legumele sunt fierte adaugam bulion de rosii pana cand se acopera umplutura. Mai lasam pe foc cateva minute. Gustam de sare.
- Dupa ce vanata s-a copt la cuptor se scoate cu ajutorul unei linguri pulpa vinetelor, lasand pe margini suficienta pulpa pentru a sustine umplutura, si se toaca marunt cu ajutorul unui cutit.
- Dupa ce s-a tocat pulpa vinetelor se adauga in oala si se mai fierbe aproximativ 5-10 minute. In cazul in care mai este necesar, puteti adauga bulion din rosii, insa atentie umplutura nu trebuie sa fie lichida. V-am atasat mai jos o pentru a putea observa consistenta ingredientelor
- Se umplu vinetele cu sosul realizat, iar deasupra asezam cascaval razuit.
- Dam tava la cuptor pana cand cascavalul se topeste.
Se servesc calde!
Va doresc pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu