- 3 pumni plini naut (sau o conserva de naut)
- 5 cartofi medii
- 1 morcov mic (optional)
- 1 ceapa medie
- 200g mazare congelata
- 2 linguri ulei
- 3 catei usturoi
- sare, piper dupa gust
- 1 lingurita plina boia ardei dulce
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita faina
- 3-4 linguri bulion rosii
Mod de preparare:
- Se pune nautul inainte cu 12 ore de preparare in apa rece. Eu il pun seara in apa rece, iar dimineata il spal sub un jet de apa rece dupa care il pun la fiert pentru aproximativ 1 ora. (acest procedeu nu este necesar daca folositi o conserva de naut)
- Se taie ceapa cat mai marnt si se caleste in ulei de masline impreuna cu 2 catei de usturoi, de asemenea tocati marunt, si o foaie de dafin. Se soteaza bine si se adauga boia din ardei dulce.
- Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi medii. Se adauga in oala si se amnesteca bine.
- Adaugam apa pana cand cartofii sunt acoperiti, sare dupa gust, si lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute dupa care verificam cartofii.
- Adaugam nautul scurs bine de apa si mazarea congelata. Adaugam apa pana cand mazarea este acoperita si adaugam inca putina sare dupa gust. Adaugam inca un catel de usturoi tocat marunt si o foaie de dafin Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute.
- Intr-o farfurie omogenizam o lingurita plina de faina cu 3-4 linguri de bulion rosii. Cand mazarea este fiarta se adauga dresul.
P.S: In urma gatirii tocana are mult sos. Eu pentru poza l-am asezat in farfurie fara sos.
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu