Retete
Bianca Paraskevioti
Home » , » Pancove traditionale

Pancove traditionale

Written By Unknown on luni, 14 noiembrie 2016 | 04:43





Ingrediente necesare:


  • 500g faina alba
  • 4 galbenusuri de ou
  • 50g unt topit
  • 25g drojdie proaspata
  • 240ml lapte cald
  • 2 linguri cu varf zahar
  • un praf de sare
  • 1l ulei (pentru prajit)


Mod de preparare:

  1. Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut aproximativ 15 minute - pana cand se se face spuma deasupra.
  2. Se topeste 50g unt.
  3. Se bat galbenusurile de oua pana cand isi schimba culoarea.
  4. Intr-un bol de dimensiuni mai mari amestecam untul topit cu galbenusurile de oua batute. Adaugam praful de sare, laptele in care am dizolvat drojdia si zaharul si incorporam faina.
  5. Se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe degete.
  6. Se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
  7. Pe masa de lucru data cu faina intindem aluatul si realizam o foaie groasa de maxim 1 cm.
  8. Se decupeaza pancovele cu ajutorul unui pahar cu diametrul mai mare.
  9. Se incinge mult ulei. Cand uleiul este fierbinte se adauga pancovele. 
  10. Pancovele se rumenesc pe ambele parti. (se rumenesc foarte repede -- cateva secunde pe fiecare parte).
  11. Se presara zahar pudra.
Nota: o reteta extraordinar de usoara si gustoasa!


Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
{[['']]}
SHARE

About Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu