Ingrediente necesare:
- 500g faina alba
- 4 galbenusuri de ou
- 50g unt topit
- 25g drojdie proaspata
- 240ml lapte cald
- 2 linguri cu varf zahar
- un praf de sare
- 1l ulei (pentru prajit)
Mod de preparare:
- Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut aproximativ 15 minute - pana cand se se face spuma deasupra.
- Se topeste 50g unt.
- Se bat galbenusurile de oua pana cand isi schimba culoarea.
- Intr-un bol de dimensiuni mai mari amestecam untul topit cu galbenusurile de oua batute. Adaugam praful de sare, laptele in care am dizolvat drojdia si zaharul si incorporam faina.
- Se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe degete.
- Se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
- Pe masa de lucru data cu faina intindem aluatul si realizam o foaie groasa de maxim 1 cm.
- Se decupeaza pancovele cu ajutorul unui pahar cu diametrul mai mare.
- Se incinge mult ulei. Cand uleiul este fierbinte se adauga pancovele.
- Pancovele se rumenesc pe ambele parti. (se rumenesc foarte repede -- cateva secunde pe fiecare parte).
- Se presara zahar pudra.
Nota: o reteta extraordinar de usoara si gustoasa!
Va doresc pofta buna!
Rate this posting:
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu